Wat biedt systemisch werk?…
Eigenlijk heel weinig. Het lost geen lichamelijke ziektes op, mensen zullen nog steeds over je blijven roddelen en de rekeningen zullen nog steeds betaald moeten worden. Het is alles behalve een uitweg van de onvermijdelijke lasten van alledag.
Maar het nodigt je wel uit om je leven onder ogen te zien zoals het zich voordoet. Niet mooier of makkelijker, maar gewoon zoals het is in dit moment.
In plaats dat je er iets bij krijgt valt er juist langzamerhand dingen weg. Wat precies? Het sterke geloof in je ideeën en voorstellingen, met de daarop gebouwde conditioneringen, waarmee je jezelf en de wereld aankleed.
Het laat je als het ware weer naakt zijn. Het laat je die open aanwezigheid in jezelf ontdekken wat je altijd al bent geweest.

Levenspad.
Persoonlijk ben ik enorm dankbaar dat het systemisch werk, eerst door middel van familie-opstellingen, daarna door middel van trauma opstellingen uit de meergenerationele psychotraumatologie, op mijn pad is gekomen. Mijn intuïtie, inzicht en psychologische kennis, heeft een enorme vlucht genomen.

Even een terugblik.
In mijn werkzame leven was ik bewaker en instructeur bij de Koninklijke Luchtmacht. Met een coaching diploma (Post HBO opleiding bij het Europees Instituut voor Psycho Sociale Educatie) heb ik de laatste jaren van mijn werkzame leven, bij het CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) en bij DMLO (Didactisch Militair Leidinggeven Opleidingen) squadron, met veel plezier afgerond. Dat betekent vreugdevol met pensioen gegaan. Mijn hobby’s zijn paarden en Yoga.

Juist de laatste tien jaren van mijn trainersvak, bij DMLO squadron en het CNV, heeft tesamen met mijn Yoga docenten opleiding, de basis gelegd voor mijn huidige activiteiten ( Centrum de Laurier voor persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en spiritualiteit).

Inge de Heij en ik, vinden het tezamen een prachtige levensinvulling, nu wij met pensioen zijn, om mensen te begeleiden op dit gebied. Hiervoor hebben wij diverse activiteiten (workshops) ontwikkeld. Keer op keer verrijkt het ons, en onze gasten, om  behulpzaam te zijn op het pad des levens. 

Share This