Teamuitje met paarden. Paardenspiegelen. Coachen met paarden.

Dat paarden intuïtieve en gevoelige dieren zijn, is bij veel mensen wel bekend. Dat paarden de rust en het vertrouwen van hun begeleider nodig hebben is onder paardenmensen inmiddels ingeburgerd.
Maar dat deze dieren in staat zijn om ons te laten zien hoe wij communiceren en ons gedragen, zal menigeen misschien wat bizar in de oren klinken.

De methode van het paardenspiegelen blijkt zeer effectief en de belangstelling daarvoor neemt dan ook snel toe. Paarden spiegelen biedt diverse mogelijkheden aan.

In veel gevallen heeft het dier al in een paar tellen door hoe iemand in elkaar steekt. Dat doet het paard niet met zijn hoofd maar met zijn instinct.

Door als coach de juiste vragen te stellen, komt de deelnemer al snel tot verrassende inzichten op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Tegelijkertijd is het een hele vriendelijke manier van trainen en coachen. Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een deze workshop.
Het werken met paarden blijkt vaak een enorme indruk te maken. ‘Leuk, spannend, inspirerend, bijzonder, confronterend en leerzaam’, zo luiden de reacties vaak na afloop.

Team-uitje
Paardenspiegelen als groepsuitje is ook bijzonder geschikt om op een niet alledaagse manier met elkaar en met het paard in interactie te gaan.

Het bedrijfsleven maakt ook gebruik van deze methode. Met het paard als spiegel wordt het voor deelnemers duidelijk wat het effect is van hun manier van leidinggeven of leiding ontvangen.
Met het paard als spiegel wordt duidelijk wat de groep kan doen -individueel en samen.

Share This