Rigpa is de hoogste meditatievorm binnen het Tibetaans Boeddhisme.

Boeddhisme is geen religie, maar een levenswijze. Het doel is om ´Verlichting´ te bereiken. De essentie van Verlichting is de ervaring dat alles een eenheid vormt en dat niets afzonderlijk van de rest bestaat. Via Rigpa ervaar je steeds meer wat eenheid eigenlijk inhoudt en vooral ook hoe prettig het is om dit weer te kunnen voelen. Het brengt rust en verdiept je kijk op het leven.

De workshop Rigpa Aanvang is niet zomaar een workshop. Het is een workshop met diepgaande ervaringen. Het kan je wereldbeeld drastisch veranderen.
a.. Ben jij eraan toe om de wereld vanuit Eenheid te gaan bekijken of heb je wel eens een ervaring gehad waarbij alles één leek te worden of heel stil werd?
b.. Ben je bereid om tijdens de workshopperiode minimaal 3 maal per week te mediteren?
c.. Heb je al een redelijk kalme geest en kan je 10 minuten rustig zitten?
. Als je deze vragen met ‘Ja’ kan beantwoorden, ben je van harte welkom!

De workshop wordt gegeven door Petra Verhoef. Petra werkte jarenlang in het bedrijfsleven als IT projectmanager. In 2007 kwam ze in aanraking met Tibetaans Boeddhisme, wat haar zeer aansprak. Na een paar jaar kreeg zij van haar leraar Tulku Lobsang Rinpoche (www.tulkulobsang.org) toestemming om Rigpa meditatie te gaan geven, een toestemming die zelden aan niet Boeddhisten wordt verleend. In Nederland is Petra één van de weinige erkende Rigpaleraren.
Petra over Rigpa:

“De kennis en ervaring over Rigpa te mogen delen is een groot kado. Vaak ben ik tot tranen toe geroerd als ik zie wat Rigpa voor mijn cursisten doet. Rigpa leidt tot het besef dat alles en iedereen bij elkaar hoort. Deze ervaring van Eenheid maakt dat je anders naar het leven gaat kijken. Het geeft meer rust, inzicht en compassie omdat je leert zien dat alles gewoon is wat het is, zonder hier een waarde-oordeel over te hoeven geven.”

Voor meer informatie en aanmelding zie www.rigpameditation.nl , mail info@ripgameditation.nl of bel 06-13065887

Mocht je twijfelen of de workshop bij je past, neem dan gerust contact. We kijken dan samen wat voor jou de meest geschikte weg is op jouw ontwikkelingspad.

Share This