Privé, Individuele, opstellingen.
Een individuele opstelling kan helpen inzicht te ontwikkelen in onderliggende patronen, die verdere ontwikkeling in de weg staan.
In een individuele opstelling worden vaak problemen of gedrag zichtbaar, die deel of erfelijk zijn uit het systeem van herkomst d.m.v. familie-opstellingen. Onbewust kan de persoon in het systeem verstrikt zijn geraakt, wat helder kan worden in een opstelling. Door de onbalans kan de cliënt klachten of symptomen hebben overgenomen die helemaal niet van hem of haar zelf zijn, zoals moeheid, depressie, herhalende werk of relatieproblemen, afwezigheid. Vaak dragen kinderen onbewust persoonlijke lasten van een of meerdere voorouders.
Met behulp van de individuele opstelling kan de innerlijke psychische dynamiek zichtbaar worden d.m.v. trauma opstellingen. De (on)balans van geven en nemen in beeld komen en een nieuwe balans vinden. Vaak kan dan de verbondenheid en de kracht van het systeem weer beter ervaarbaar worden en gaan doorstromen. Meestal brengt zo’n opstelling de cliënt een verhelderend inzicht, dat bevrijdt en lichter doet voelen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij een individuele opstelling kan alléén onze gast, vraagsteller, mijn partner Inge en ik worden ‘opgesteld’. We gaan zelf in verschillende posities staan. Maar ook kan er gewerkt kan worden m.b.v. tastbare symbolen, kussens, stenen, poppetjes, flessen of vloerankers.
Deze voorwerpen vertegenwoordigen dan de onderdelen van het systeem of in de innerlijke psychische dynamiek. De belangrijke thema’s. Inge en ik zullen op diverse, de belangrijkstee plaatsen, in resonantie gaan om die onderdelen te representeren die noodzakelijk zijn om informatie naar boven te laten komen en zichtbaar te maken. Deze manier geeft veelal nieuwe inzichten en ervaringen.

Een ervaring zegt meer dan duizend woorden

Veel mensen vinden deze manier van werken prettig, omdat ze dan geen last hebben van andere mensen, zoals bij groepsopstellingen. Ook zijn sommige thema’s zo gevoelig en delicaat, dat mensen er niet graag over praten met anderen erbij.

Geïnteresseerd? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons. Kosten zijn € 45,- per sessie.

Opstellingen onderzoekt wat er ‘onder de ijsberg’, op de achtergrond, in de context meespeelt bij een probleem.

Share This