Maak contact met je innerlijke kind.

Tijdens opstellingen heb ik vaak gezien dat mensen moeite hebben om contact te maken met het innerlijke kind dat in hem of haar aanwezig is.
Onder het innerlijke kind in ons versta ik het gevoel (en eventueel ook de emoties die daarbij horen), van de 1,2, 3,4, 5 etc jarige, wat er destijds (door de situatie en omstandigheden) niet mocht of kon zijn. Hierdoor ontstaat er een afsplitsing in je bewustzijn. De gevoelens die je destijds bij een bepaalde gebeurtenis had zijn veelal bevroren en verschoven naar het onderbewustzijn.

Tijdens opstellingen is het mogelijk om deze gevoelens, en het contact daarmee, bewust te worden, te herstellen en daardoor te helen. Je wordt een bewuster en completer mens.

Familie-opstellingen en/of trauma opstellingen laten keer op keer zien dat we gebonden zijn in plaats van verbonden met ons systeem van herkomst. Dat we bepaalde gedragingen aangeleerd hebben en overtuigingen koesteren die ons verhinderen te zijn wie we in werkelijkheid zijn. Vaak niet wenselijke reacties vertonen in onze huidige situatie en hiervan hebben we in meer of mindere mate (bewust of onbewust) last van.
In ons opstellingenwerk maken we dit (je innerlijke psychische dynamiek) met behulp van representanten (en soms attributen) zichtbaar. Deze methode heet de interactieve zelfresonantie. Door dit verkregen inzicht en de daarbij behorende ervaring (want een ervaring zegt meer dan duizend woorden) kan men zijn houding, zijn gedrag, zijn (ingekleurde) innerlijke weten bij stellen. Een vernieuwde kijk op de persoon die jij bent, een vernieuwde innerlijke overtuiging, die minder gekleurd is door het verleden maar meer past bij de huidige situatie, zal je leven verruimen.

 

 

Share This