We leren je hier Lifecraften: het bewust creëren van het leven dat jij wil leiden.

Craft” is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Het is een tegenreactie op onder andere massaproductie en heeft als basis dat het tijd kost om het ‘object’ te maken, dat op zijn beurt het waarde bepalende onderdeel wordt in een wereld die te snel beweegt.

Waarom? Maslowpiramidetechnisch gesproken hebben we alles al; zelfontplooiing, door dingen te maken, vertel je over je zelf, wie je bent, waar je voor staat. Het gaat niet meer om wat je hebt maar waar je voor staat.

En waarom is het zo leuk om dingen te maken? Eigen identiteit creëren, uniek zijn in de dingen die je doet. Klaar zijn met al die grootschaligheid, niet nadoen, zelf doen en nog beter, het beter doen, een boodschap afgeven! Maar vooral creatief bezig zijn met je handen. Het werkt rustgevend, verhelderend en is nog gezond ook.

Creativiteit begint met een gevoel van onrust, een wens, een droom, een beeld en verlangen naar verandering. De behoefte het anders te doen, beter, om iets nieuws te maken. Een creatieve houding is: openstaan voor nieuwe ideeën, het vanzelfsprekende ter discussie durven te stellen, gebruik maken van je omgeving en daar inspiratie uit opdoen.

Intuïtief schilderen
Een workshop intuitief schilderen is een leuke en inspirerende bezigheid voor iedereen, van jong tot oud.

Ervaring
Je hoeft geen schilderervaring te hebben. Enthousiasme en inspiratie geven je het vermogen om iets prachtigs van jezelf te laten zien. Je zult versteld staan van het resultaat, als je de moed vindt jezelf over te geven.

Schilderen vanuit gevoel
Je gaat schilderen vanuit je gevoel. Laat alle eventuele kennis die je hebt over perspectief en compositie maar los. Jouw inspiratie en jouw creativiteit worden opgewekt via een prachtige visualisatie/ meditatie. In eerste instantie ga je in stilte aan de slag , zodat je dicht bij je gevoel blijft. De grootte van het doek bepaal jezelf en er wordt gebruik gemaakt van een goede en kwalitatieve acrylverf.

Doelgroepen
Deze workshop kan je volgen met een aantal vriendinnen/vrienden, familie of b.v. collega’s. Als activiteit voor een vrijgezellenfeest, verjaardag of teambuilding.

Daarna is er een mogelijk om dat wat je op het doek hebt gezet verder uit te werken in een opstelling. Bijvoorbeeld: a. Een opstelling aan de hand van wat het doek je toont.   b. Een opstelling om te onderzoeken wat je nodig hebt of wat je tegenhoudt om het leven te leven wat jij wil.

Kosten:
Workshop intuïtief schilderen € 45,- p.p. inclusief, materialen, koffie/thee. Kosten opstelling € 45,- p.p.

C.V. Inge de Heij.
Mijn werkzame leven staat in het teken van onderwijs en begeleiding. Docent Nederlands, handvaardigheid, creatieve werkvormen, kunstgeschiedenis, maatschappijleer en loopbaanbegeleiding.
Door persoonlijke ervaring en overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde heb ik mijn interesse op het geestelijke en spirituele vlak verdiept door meditatie, Raja-Yoga, intuïtief schilderen, reiki, reïncarnatie/regressie, energetische werk en samen met mijn partner opstellingenbegeleiden.

Zomaar een resultaat van een dag meditatief intuïtief schilderen.

Voor informatie:
I.J.M. de Heij
Adres : Moordhuizen 11,
6626KH, Alphen (Gld)
Inge : 0630093963
E-mail : dehei2@planet.nl
www.centrumdelaurier.nl

Share This