Voor mensen die inspanning en ontspanning willen combineren.

In ons landelijk gelegen centrum met sfeervolle workshopruimte, knusse slaapzolder, zonnige tuin met diverse terrassen ontvangen wij graag mensen die vakantie, bezinning en persoonlijke ontwikkeling willen combineren.

Waarom kiezen voor een dag of meerdaagse (weekend, midweek) coaching?

  • Geeft  je de gelegenheid om uitgebreid en ongestoord stil te staan bij jezelf en/of je relatie.
  • Een rustige omgeving helpen je om innerlijk rust te vinden, alles op een rijtje te zetten en zo een persoonlijke, of relationele, crisis het hoofd te bieden.
  • Er is genoeg ruimte om verschillende belangrijke thema’s uit je leven en/of relatie(‘s) te bekijken en de onderlinge samenhang van die thema’s duidelijk in kaart te brengen.
  • Is geheel privé : enkel de begeleiders (Inge & Leo), jij, en bij relatiewerk ook je partner, is aanwezig.
  • Tussendoor is er tijd om te wandelen, te fietsen, te genieten van de omgeving of van onze tuin, recreatief – danwel creatief (bv met een opdracht) bezig te zijn.

Mijn werkwijze van Coaching.
Als coach ga ik aan de slag m.b.v. mijn intuïtie, ten einde jouw, op eigen kracht, stappen te laten nemen.
Mijn werkwijze richt zich zowel op je buitenwereld (de wereld om je heen waar je deel van uitmaakt) als ook op je binnenwereld, dat wat je denkt, voelt en gewaar word, met extra aandacht voor de onderlinge wisselwerking.
Een werkwijze vanuit systemisch perspectief, die voorbij gaat aan het denken en beredeneren.
Stap voor stap ontwikkel je inzicht, verwerk je gevoelens en emoties op een voor jouw bevredigende manier, en leer je je probleemoplossend vermogen te vergroten.

Praktisch.
Coaching is afgeleid van het Engelse woord ‘coche’ uit de 16 eeuw, en betekende koets.  Een koets voor het vervoeren en begeleiden van mensen op een bepaald traject.
Afhankelijk van de vraag en uw wensen stellen wij graag, eventueel in overleg met u, een programma samen met offerte wat tegemoet komt aan uw doelstellingen en mogelijkheden.

 

Coaching met behulp van Individuele opstellingen.

Waarom een opstelling?
De gevolgen van onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen zorgen ervoor dat we onze doelen in het leven niet makkelijk verwezenlijken en we niet leven zoals we verlangen. Achter onvervulde verlangens zit een verborgen kant die maakt dat we tot nu toe dat verlangen of doel niet gerealiseerd hebben. Om te onderzoeken wat deze verborgen kant is, kan een opstelling ons als spiegel dienen.
Een opstelling leert waar je staat in je leven. Hoe je je verhoudt met je innerlijke delen (psychische dynamiek). Hoe je verhoudt, met de mensen die belangrijk voor je zijn of zijn geweest. Zij vormen ‘systemen’ waar je onderdeel van bent of was, werk, gezin, familie, vrienden, partner(s). Tussen jou en die mensen zijn er vaak onbewuste lijntjes. Ze kleuren je, waarschijnlijk meer dan je je voor kunt stellen.

Individuele opstellingen zijn minimaal even effectief als opstellingen in groepen, en ook dezelfde thema’s kunnen uitgewerkt worden. Alleen de manier van werken is anders. Een individuele opstelling vindt namelijk plaats bij ons in de praktijk en we doen het samen. Jij, ik en eventueel mijn partner Inge en verder niemand anders.
We werken alleen met objecten (bijvoorbeeld stenen, blokjes, poppetjes, flessen ofwel gekleurde matjes, kussentjes) op de plaatsen van de representanten in de ruimte, waarop we dan om de beurten plaats kunnen nemen in de rol van representant. Mijn partner Inge en ikzelf zullen dan afwisselend de rol van representant op ons nemen. Deze manier geeft veelal nieuwe inzichten.
Veel mensen vinden deze manier van werken prettig, omdat ze dan geen last hebben van andere mensen, zoals bij groepsopstellingen. Ook zijn sommige thema’s zo gevoelig en delicaat, dat mensen er niet graag over praten met anderen erbij. ’t is maar wat jezelf fijner vindt!

Systemisch werk onderzoekt wat er ‘onder de ijsberg’, op de achtergrond, in de context meespeelt bij een probleem.

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens een ‘opstelling’ plaats je jezelf en het systeem of onderdelen uit het systeem, onder mijn begeleiding , daadwerkelijk fysiek op in de ruimte. We werken met objectieve (neutrale) personen (representanten) of attributen om de mensen of de elementen van jouw systeem, te representeren.
De opgestelde representanten weerspiegelen ons innerlijk leven, onze gedachten, onze gevoelens, gedragingen, onze gewoontes, onze belemmeringen en onze verlangens. De praktijk wijst steeds weer indrukwekkend uit hoeveel informatie in de opstellingen zichtbaar wordt. Doorgaans is het zo dat klachten pas kunnen verdwijnen als de oorzaak is begrepen en de eigen gevoelens verwerkt zijn.

Wat een opstelling je brengt?
Afhankelijk van jouw ervaring en vermogen, beleef je die onbewuste verbanden. De ervaring is soms intens. Je wordt bewust van de vaak onzichtbare (ver)banden waarbinnen jij functioneert.

Meer dan je in duizend gesprekken kunt bereiken. Voorbij woorden, spreekt je bron.

Coaching m.b.v. Intuïtief Schilderen

Deze werkwijze is laagdrempelig, vrolijk en inspirerend zijn we bezig met bewustwording. Werkend met ogen en handen, wordt het stiller in ons hoofd en krijgen we oog en oor voor, wat onze emoties, gevoel en hart vertellen en gaan wij begrijpen wat wij werkelijk voelen en verlangen. Onze begeleiding is er op gericht deelnemers in een veilige sfeer uit te nodigen tot een compassievol onderzoek naar jezelf of jezelf in relatie tot de wereld om je heen. Tijdens dit proces zijn wij aanwezig als wegwijzer, om jouw ervaringen, een zinvolle plaats te geven.
Na de kennismaking, het installeren en de uitleg starten we met een kleuren meditatie en van daaruit maken we intuïtief een prachtig schilderij. Je hoeft niet te kunnen schilderen of tekenen, je werkt met acrylverf vanuit je intuitie. Door het loslaten van verwachtingen komen er prachtige resultaten uit voort. Dit deel, onder begeleiding van Inge de Heij, geeft je mooie inzichten en misschien wel nieuwe perspectieven voor jezelf. Je leert om intuïtief jouw gevoel uit te drukken in kleuren, in een expressie op doek. Naderhand wordt samen met jou naar jouw expressie gekeken en ontdek je verborgen gevoelens of herkenningspunten. Doordat je schildert vanuit je onderbewustzijn kun je vanuit een ander perspectief naar jezelf kijken en daardoor meer bewustere keuzes maken. Intuïtief schilderen brengt ook rust in denken, emoties en gevoelens.
Met de opgedane indrukken vervolgen we (indien gewenst) het programma  met paardenspiegelen en/of opstellingen in “Zelf Ontmoeting” eventueel afgewisseld met visualisatie- en meditatie oefeningen.
Of je nou een beginner bent of niet, dat maakt niets uit. Het gaat erom, dat je je kunt laten meevoeren om te kijken hoe het van binnen met je gaat. Dat je met nieuwe inzichten weer naar huis rijdt. Bij een meerdaagse staat op het programma goed en puur (vegetarisch) eten. Door bewust en gevarieerd te eten voel je je immers fitter. Natuurlijk kan dat ook samengaan met een goed glas wijn.

Een ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe landschappen maar uit het ontdekken van nieuwe perspectieven.
– Proust

Coaching met Paarden.

Een uniek en waardevol reflectiemoment met behulp van de inzet van een paard als spiegel of metafoor.
Een oordeel loos puur wezen, met ongekende sensitieve én instinctieve eigenschappen.
Een paard reageert instinctief op zijn omgeving.
Hoe goed je ook bent in het verbergen van gevoelens, je lichaam blijft je werkelijke gevoelens uitzenden. Dit gebeurt op een golflengte waar paarden zich bijzonder goed op kunnen afstemmen. Om in het wild te overleven moeten paarden namelijk op grote afstand kunnen aanvoelen of een groep roofdieren hongerig en agressief is en wie de leiding heeft over de roedel.

Paarden en de kunst van het helpen.
Een paard heeft geen moreel oordeel over wie of wat we zijn en dat lijkt op een andere manier een verzoenende werking te hebben. Wanneer wij een oordeel hebben over onszelf of over een ander sluiten we iets uit en dat belemmert groei. Voor de coach heeft dat consequenties namelijk dat je alleen kunt werken wanneer je het hele systeem dat je consulteert in je hart kunt sluiten zonder oordeel. Ik denk dat groei begint met het erkennen van de werkelijkheid precies zoals die is. Afweer in welke vorm dan ook staat dat proces in de weg.

Coaching m.b.v. Yoga: Aandacht naar binnen.

Het idee is om jezelf tijdelijk af te zonderen van je bekende leefomgeving. Even weg van alles om weer tot de kern van jezelf te komen. Yoga helpt je om je aandacht naar binnen te richten. Je hoeft even niets anders.
Tijdens deze Yoga Retraite verblijf je in ons centrum in het Land van Maas en Waal. We stellen in overleg met jouw een programma samen waarin je je élke minuut kan onderdompelen in Yoga, meditatie, mindfulness en opstellingen. Jíj kiest wat je nodig hebt om met een volle batterij weer huiswaarts te keren.

Doelstelling.
Door het combineren van Yoga en opstellingen willen wij inzichten mogelijk maken. Het ontdekken wat je hindert in je mogelijkheden. Jouw thema opstellen ( “wat is dat, wat me tot nu toe weerhield om mijn verlangen te kunnen leven?”) geeft inzicht in wat dit jou te vertellen heeft en dat inzicht biedt daarmee mogelijkheden tot verruiming en verandering!!

Als thema kun je denken aan:
Inzicht krijgen in yogahoudingen, emoties of belemmeringen die je voelt in je lichaam.
Persoonlijk thema, wat niet direct verband houdt met yoga. Denk dan aan terugkerende gevoelens, gebeurtenissen of gedachten.
Je krijgt inzicht in jouw interne (psychische) dynamiek waardoor je jezelf los kunt maken van bepaalde (energie) patronen wanneer deze je blokkeren. Hoe fijn is het om hier bewustzijn over te krijgen en mogelijkheid tot groei!
Je komt als het ware uit het hoofd en in je lijf. Maak contact met je lichaam, wat voel en ervaar je.
Mede door Hatha-Yoga kunt u uw levensvreugde weer terug vinden. Door de lichaamshouding, die de ruggengraat soepel maken, de overprikkelende zenuwen kalmeren, de spieren ontspannen, de organen en zenuwen versterken. De ademhalingsoefeningen voeren zuurstof naar elke cel, zuivert het organisme van afvalstoffen, terwijl de ontspanning ons zenuwstelsel gezond doet blijven.

Laat je chakra (‘s) spreken.

Chakra opstellingen zijn een heldere manier om kennis te maken met je chakra’s of hierin te verdiepen.
Tijdens een chakra workshop maak je een visualisatie reis door je chakra’s.
Daarna gaan we in het veld staan van de afzonderlijke zeven chakra’s.
Je maakt daar contact mee en met de thema’s die hierin zich aandienen. Je voelt en ervaart wat dit met je doet.
Hierna is er tijd en ruimte om je ervaringen uit te wisselen en verder in een opstelling uit te werken. Ook wordt duidelijk welke kwaliteiten de chakra’s dragen of wat er leeft of juist niet. Wat de dynamiek tussen de chakra’s onderling of tussen jouzelf. Energie die je van een ander bent gaan dragen wordt zichtbaar. Zo geeft dit een beeld waar de energie stroomt en waar het stagneert.

 

CV Leo.
Sportmasseur.
Psycho-sociaal werker (coaching & counseling).
Hatha-yoga docent. Specialisaties: Adem I en II, yoga voor ouderen en mensen met handicap, yoga voor in bedrijven, chakra psychologie.
Trainer sociaal communicatie vaardigheden, persoonlijke effectiviteit, leiderschap en groepsdynamica.
Familie-opstellingen begeleider (Bert Hellinger methode).
Opstellingen begeleider vanuit de meergeneratiole psychotraumatologie . Opstellingen van “Het Verlangen” en opstellingen in Zelfontmoeting (Prof Franz Ruppert methode).
Chakra opstellingen (Leo Lambers).

Voor afspraak en informatie:
Inge 0630093963 & Leo 0612592652
dehei2@planet.nl & gloeien@gmail.com

 

 

Share This