Faalangstreductietraining, een paardenmiddel tegen onzekerheid.

Faalangstreductietraining, een paardenmiddel tegen onzekerheid.

Faalangst is de angst om te mislukken, te kort te schieten of om aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen niet te kunnen voldoen.

Iedereen heeft wel eens last, in meerdere of mindere mate, van onzekerheid. Sommige mensen hebben er vaker last van dan anderen. Als je het regelmatig hebt dan kan je dat behoorlijk in de weg zitten. Je gaat bijvoorbeeld te veel of bepaalde situaties vermijden.

Faalangstreductietraining is een training bestemd voor mensen die als gevolg van hun angst beduidend lager presteren dan dat op grond van hun mogelijkheden verwacht zou kunnen worden. Het niet kunnen voldoen aan de verwachtingen heeft een negatieve invloed op hun leven op hun omgeving, op het leren, op de omgang met anderen en op het welbevinden.

Uitgangspunten van de faalangstreductietraining.
Ieder mens heeft last van spanning. Spanning ontstaan in de gedachten die ervoor zorgen dat een mens alert is. Een persoon die zijn gedachten en derhalve ook zijn spanning onder controle heeft, is in staat om prestaties te leveren, kan contacten aangaan en bouwt daardoor zelfvertrouwen op.

Doel van de faalangstreductietraining.
Tijdens de faalangstreductietraining wordt de deelnemer geleerd om op een andere manier met zijn spanning om te gaan. De deelnemer leert zijn eigen negatieve gedachten te herkennen en om te buigen naar positieve gedachten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan grondingsoefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, het bewaken van de eigen grenzen, te leren te relativeren en het omgaan met feedback, waardoor het zelfvertrouwen groeit en hij/zij controle krijgt over de eigen reacties in voor hem/haar spannende situaties.

Als je je onzekerheid wilt verminderen, is ook het werken met paarden een uitstekend middel. De situatie waarin de paardencoaching plaatsvindt roept namelijk bijna meteen al onzekerheid op. Stel je maar eens voor dat je gevraagd wordt met een loslopend, wildvreemd paard opdrachten uit te voeren waarvan je niet eens weet hoe je de eerste stap ervoor moet zetten. In mijn ervaring wordt vrijwel iedereen daar in eerste instantie onzeker van. Zeker als je daar al aanleg voor hebt.

Het klinkt misschien vervelend, maar na de kennismaking, gronding- ontspanning- en ademhalingsoefeningen kunnen we wel direct aan de slag gaan om die onzekerheid aan te pakken. Dat werkt een stuk beter dan er alleen over te praten! Je kan dus meteen gaan leren hoe je je minder onzeker kan voelen in nieuwe situaties. Je doet oefeningen om je zelfverzekerder te voelen. Het mooie is dat je het effect daarvan direct in het paard gespiegeld ziet.

Faalangstreductietraining draagt bij aan het opbouwen en/of herstellen van de emotionele balans. Hierdoor is de cursist in staat zich ‘leerbaar’ op te stellen en zich sociaal geaccepteerd te gedragen waardoor de cursist (weer) optimaal van de omgeving kan profiteren.

In deze workshop nemen we steeds een aantal stappen die helpen om je minder onzeker en meer zelfverzekerd te voelen. Dit stappenplan is een paardenmiddel tegen onzekerheid!

Kosten voor deze dag zijn €95,- inclusief 21 % btw, koffie/thee en lunch. We beginnen om 09.30 uur en eindigen om 17.30 uur. Wil je meer weten of een afspraak maken voor deze bijzondere leerzame dag neem dan contact op met Leo Lambers 0612592652 of mail naar leo@centrumdelaurier.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This