Burn-out een trauma gerelateerd verschijnsel.

De radeloze neanderthaler in de jungle van de twintigste eeuw. In stress situaties reageert ons lichaam nog op dezelfde wijze als de neanderthaler of de oeraap die miljoenen jaren geleden plotseling oog in oog stond met de vervaarlijke beer. Puur reflexmatig, in een fractie van een seconde worden onze hersenen geactiveerd, die op hun beurt het hele lichaam mobiliseren.
Het intelligentste deel van de hersenen, de grijze hersenstof, die uniek is voor de mens van nu, is er niet zo snel en intens bij betrokken.
Ons verstand is even uitgeschakeld terwijl de automatische piloot snel reageert. Gelukkig maar! Daardoor zijn we in staat tot snelle levensreddende acties, zo snel dat we ze al uitgevoerd hebben voor we goed en wel beseffen wat er precies aan de hand is.
Al die prachtige stressreacties die bij een korte fysieke bedreiging (vluchten, vechten, bevriezen) nuttig zij, kunnen aan de basis liggen van gezondheidsproblemen. Het oerwoud van de neanderthaler is niet te vergelijken met de jungle van het moderne leven. De bronnen van stress die ons bedreigen, zijn meestal van psychische en langdurige aard en kunnen zelden of nooit opgelost worden door een krachtige fysieke reactie.

Bevindt u zich in een burn-out situatie of dreigt u overspannen te raken? Ga er dan even er tussen uit en boek een anti-stress vakantie. Ontdek het Land van Maas en Waal en geniet van onze gastvrijheid. Inge en Leo staan voor u klaar, om u te helpen, te begeleiden, om meer (in)zicht op uw situatie te (ver)krijgen. U kunt, bij ons, voor een of meerdere dagen, verblijven op een knusse slaapzolder van 72 m2 met eigen toilet en vaste wastafel met koud en warm stromend water. Deze slaapzolder is geheel alleen voor u privé. De douches zijn beneden. Geen TV maar wel gratis wifi en heerlijk vegetarisch eten. De slaapgelegenheid is gelegen boven een sfeervolle workshopruimte, waar we onze sessies en workshops houden die u ondersteunen bij uw proces. Zie ook arrangementen workshops en cursussen. Mensen die hier waren zijn erg te spreken over onze vrijblijvende, warme manier van omgang. Zie ook ons gastenboek. Niets moet veel is mogelijk.

Share This