Angst voor paarden dat hoeft niet meer.

Veel mensen zijn bang voor paarden en tevens zijn zij ook gefascineerd door dit wezen. Anderen willen er beter mee kunnen omgaan, omdat men van voornemens is een nieuwe hobby op te pakken of dat bijvoorbeeld hun kinderen paard of ponyrijden.

Er kunnen velerlei motivaties aanwezig zijn waarom het nuttig is om uw angst, die opgeroepen wordt te overwinnen.
Het is niet alleen de onbekendheid met dit edele dier, maar e.e.a. kan ook te maken hebben met onbestemde gevoelens en andere oorzaken. Als we dingen over onszelf en over het paard gaan begrijpen, nemen vaak de angsten zienderogen af.

In een workshop omgaan met angst voor paarden begeleiden wij mensen met een angst, zonder grenzen te forceren ga je in alle rust, jezelf, de pony’s en paarden, ontmoeten.

Programma:
We starten met een kennismaking gevolgd door een uitleg over het paard als wezen. Wat is de geaardheid van een paard, waar is het gevoelig voor? Hoe is een paard te beïnvloeden? Hoe reageert een paard? Wat is noodzakelijk om te weten voordat U überhaupt naar een paard toe stapt? Wat betekent zijn lichaamstaal? Hoe denkt een paard? Wat kun je wel doen met/bij een paard en wat niet? Wat is angst en wat doet het met u?
U krijgt handreikingen hoe u beter met u zelf om kunt gaan, ondersteunt door diverse oefeningen.

Na de theorie gaan we aan de slag met het paard en de shetlander van ons centrum. Zo dichtbij als U zelf aankunt. In een veilige en rustige omgeving werken we aan uw zelfvertrouwen in de omgang met shetlander en paard. U leert contact te maken, aan te raken, te knuffelen, te verzorgen en te leiden. U leert dat het paard gehoorzaam wordt aan U. U leert de teugels, ook symbolisch, in handen te hebben i.p.v. dat de angst u beheerst.

U leert hoe u door middel van het veranderen van positie en beweging ten opzichte van het paard de  controle kan krijgen over de richting (links en rechts) en snelheid (stap, draf en galop) van het loslopende paard. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lichaamstaal van de mens en dier.

Waar moet u op letten? Waar herkent u de rust van het paard en van uzelf en waar gaat dit over naar angst, ongeduld en/of verveling?

Op het einde van de workshop heeft u geleerd hoe u met uw gedrag het paard kunt beïnvloeden, hoe u uw grenzen kunt aangeven en ook indien je dat wilt, verleggen. Hoe U angst kunt transformeren naar daadkracht.

Nieuwgierig ?

 

Share This