Angst voor paarden ……. dat hoeft niet meer.

Veel mensen zijn bang voor paarden en tevens zijn zij ook gefascineerd door dit wezen. Anderen willen er beter mee kunnen omgaan, omdat men van voornemens is een nieuwe hobby op te pakken of dat bijvoorbeeld hun kinderen paard of ponyrijden.

Er kunnen velerlei motivaties aanwezig zijn waarom het nuttig is om uw angst, die opgeroepen wordt, door dit edele dier te overwinnen.

Het is niet alleen de onbekendheid met dit edele dier, maar e.e.a. kan ook te maken hebben met onbestemde gevoelens en andere oorzaken.

Als we dingen over onszelf en over het paard gaan begrijpen, nemen vaak de angsten zienderogen af.

Transformeer uw angst voor paarden naar een kennismaking en leer samen te werken met deze prachtige, sterke en gevoelige dieren.

Op een of meerdere trainingsdagen (afhankelijk van vorderingen, doelstelling en programma van de cursist) begeleiden wij mensen met een angst, zonder grenzen te forceren ga je in alle rust, jezelf, de pony’s en paarden, ontmoeten.

Programma:

We starten met een power point presentatie over het paard als wezen. Wat is de geaardheid van een paard, waar is het gevoelig voor? Hoe is een paard te beïnvloeden? Hoe reageert een paard? Wat is noodzakelijk om te weten voordat U überhaupt naar een paard toe stapt? Wat betekent zijn lichaamstaal? Hoe denkt een paard? Wat kun je wel doen met/bij een paard en wat niet? Wat is angst en wat doet het met u? U krijgt handreikingen hoe u beter met u zelf om kunt gaan, ondersteunt door diverse oefeningen.

Na de theorie gaan we aan de slag met het paard en de shetlanders van ons centrum. Zo dichtbij als U zelf aankunt. In een veilige en rustige omgeving werken we aan uw zelfvertrouwen  in de omgang met shetlander en paard. U leert contact te maken, aan te raken, te knuffelen, te verzorgen en te leiden.

U leert hoe u door middel van het veranderen van positie en beweging ten opzichte van het paard de  controle kan krijgen over de richting (links en rechts) en snelheid (stap, draf en galop) van het loslopende paard. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lichaamstaal van de mens en dier.

Waar moet u op letten? Waar herkent u de rust van het paard en van uzelf en waar gaat dit over naar angst, ongeduld en verveling?

Dag workshop:

10.00 uur tot 17.00 uur. Prijs: € 85,- p.p. Deze prijs is inclusief lunch, koffie, thee, fruit en wat lekkers.

Zodra de groep voldoende aanmeldingen heeft, gaat deze training van start. Er zijn al enkele aanmeldingen.

Via datumprikker zullen we een dag inplannen.

Tweedaags arrangement:

Prijs: 185,50 p.p. Dit is inclusief slapen, ontbijt, 2 lunches, 1 diner, koetsentocht en trainingen.

Privéles.

Het is ook mogelijk om een of meerdere dagen individuele begeleiding te krijgen. We stemmen dan het programma in onderling overleg af.

 

Share This