Wat maakt het verschil tussen systemisch werk, training & feedback, coaching & counseling?

Neem je genoegen met een trucje of wil je naar de kern van het probleem?

  • Coaching stamt af van het engelse woord coach hetgeen betekend koets. Koets of rijtuig voor het vervoeren van personen. Counseling betekent raadgeven.
  • Bij training en feedback verkrijg je zelfinzicht in het eigen gedrag en leer je vaardigheden en competenties aan voor het gewenste resultaat.
  • Systemisch werk maakt gebruik van een fenomenologische manier van kijken. D.m.v. van representanten wordt jouw innerlijke psychische dynamiek weerspiegelt.

Bij coaching & counseling wil men vaak weten waar het probleem vandaan komt. Wanneer heeft het probleem voor het eerst de kop opgestoken en in welke situatie? Is vanaf dat moment het probleem gegroeid? Wat heeft de client zelf gedaan om het probleem aan te pakken? Of heeft de client juist leren dealen met zijn probleem?
Is vaak gericht op korte termijn oplossingen. De client wordt geholpen om uit een impasse te komen.

Bij een trainings traject is het niet noodzakelijk om het hele levensverhaal te kennen. Vaak zijn het korte trajecten met duidelijk omschreven doelen.

Bij systemisch werk wordt naar de onderstroom gekeken. (Traumatische) ervaringen, belemmerende eigenschappen, worden van generatie op generatie doorgeven. Tijdens een constellatie (opstelling) verkrijgt de client inzichten waar de belemmering, obstakel of verstrikking voor staat of vandaan komt. Men leert te voelen en te ervaren op een diepere laag. Loslaten wat niet bij je hoort, met als resultaat meer autonomie, een zelf eployed attitude.

 

Share This